Pongráctelep a FUTÁR internetes térképén

A budapesti BKV-megállókban év elejétől lassanként beüzemelt FUTÁR kijelzők mellett mától az interneten is élőben (átlag félperces frissítésekkel) követhetjük a FUTÁR rendszerbe bevont tömegközlekedési járművek mozgását. A 95-ös buszok és 37-es villamosok megállóiban ugyan még nincsenek kijelzők, de a http://futar.bkk.hu honlapon maguk a járművek mozgása élőben követhető. Ha az egérkurzorral ráállunk egy jármű kis ikonjára (a villamosok sárga, a trolibuszok piros és a buszok kék és az éjjeli buszok fekete ikonjára), kis mezőben kiírja a honlap a járat számát, a menetirányt és a jármű típusát és lajstromszámát is.

Az alábbi képernyőfotón láthatóak még a Pongrácteleppel szomszédos Főgáz telepen üzemanyag tankoláshoz sorakozó CNG buszok, valamint a Kőbányai Garázsban tartózkodó, vagy a garázsba jutáshoz sorban álló trolik is. Ismerve a Pongráctelep Salgótarjáni utcai oldalán lakók életét megkeserítő éjjeli buszmotor járatással járó zaj- és levegőszennyezési mizériát, érdemes lehetne éjjelente figyelni, és képernyőfotókon rögzíteni (az url-sávban időpont függő link látható, az is elmenthető), hogy milyen sok busz “aludna” éjjelente a garázsban, ha “hagynák”; abból a célból, hogy ezeket a képeket felmutatva is érvelhessünk a BKV-nál (BKK-nál) a Kőbányai Garázsban álló buszok éjjeli motorjáratásának mielőbbi megszüntetése mellett.

2014.09.11_BKK_Futar_pillanatkep

Ezenkívül a bal felső sarokban lévő Utazástervezésre kattintva két hely között többféle tömegközlekedési alternatívát is ad a honlap, konkrét fel- és átszállási időpontokkal, akár kisebb-nagyobb gyalogos szakaszokat is beiktatva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük