Mától már fizethetünk az új 10 000 forintos bankjeggyel

Mától, december 1-től már fizethetünk az új 10 000 forintos bankjeggyel. Gyorsan tegyük hozzá: a jelenleg forgalomban lévő tízezres bankjegyeket továbbra is ugyanúgy használhatjuk.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2014 és 2018 között folyamatosan újítja meg a jelenlegi bankjegysorozat címleteit, így a következő években további újratervezett, továbbfejlesztett bankjegyeket bocsát forgalomba. 

A sorozat első eleme a megújított tízezer forintos, amely már 2014. szeptember 2-től törvényes fizetőeszköz és 2014. december 1-jétől, fokozatosan jelenik meg a készpénzforgalomban, széles körű elterjedésére pedig 2015 folyamán kell számítani.

Hol találkozhatunk először az új tízezressel?

Mint azt a Pénzcentrum az MNB-től megtudta, a tízezer forintos bankjegycímletet a legtöbb ATM kezeli, így a következő napokban, de legkésőbb néhány héten belül a legtöbb magyar már a bankjegykiadó automatákból történő készpénzfelvétel, illetve a készpénzes vásárlások során is találkozhat az új bankjeggyel. 

Továbbá a posta az úgynevezett szociális transzferek, így különösen a nyugdíj decemberi kifizetésénél szintén jelentős mennyiségben használja majd a megújított tízezrest.

Forrás: Pénzcentrum

2014.12.01_uj_tizezres

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük