Tizenhét sportot lehet kipróbálni ingyen a Téli Sportágválasztón

Január 18-án rendezik meg az idei Téli Sportágválasztót a Városligeti Műjégpályán. A Nagy Sportágválasztó Szervező Iroda és az Országos Egészségfejlesztési Intézet által szervezett sporteseményen sportszakemberek, edzők mutatják be az adott mozgásforma lényegét és információt adnak a sportág gyakorlásának lehetőségeiről, feltételeiről.
A Műjégpálya elkerített 2000 négyzetméteres jégfelületén és mögötte található gyakorló jégpályán kipróbálható lesz a jégkorong, a korcsolyasportok, a curling, a bandy, a bob, a szánkó és a jégvitorlás. A jégpályák mögötti 10 ezer négyzetméteres betonos felületen, a letelepített műanyag pályákon a látogatók tesztelhetik magukat síelésben, snowboardozásban, sífutásban és biatlonban is, még a kutyaszánhúzást is ki lehet próbálni. A szervezők abban is segítséget nyújtanak, hogyan télen felkészülten és biztonságosan futni, bringázni, túrázni télen.
A rendezvényen összesen 17 téli sportágat próbálhatnak ki a látogatók, különösen nagy érdeklődés várható az erre az alkalomra épített lesiklópálya és síugrósánc iránt. A Téli Sportágválasztót Szuper Levente, az amerikai profi jégkorongliga egyetlen magyar kapusa, Sebestyén Júlia, sokszoros bajnok műkorcsolyázó és a kenut bobra cserélő Pulai Imre is megtiszteli jelenlétével.
A rendezvényre a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött, további információ a www.telisportagvalaszto.hu oldalon vagy az esemény Facebook-oldalán olvasható.