Júliustól pályázni lehet mosógép cserére

500 millió forintos keretösszeget biztosít a kormány júliustól energiatakarékos mosógép megvásárlásához az Otthon Melege Program keretében. Ez mintegy 12 ezer családnak nyújthat anyagi támogatást – mondta Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára az M1 csatornán.

A háztartások olyan mosógép megvásárlásához kaphatnak támogatást, amelyek víz- és áramfelhasználása is energiatakarékos. A kiírásra minden felnőtt, magyarországi lakhelyű és ügyfélkapus regisztrációval rendelkező állampolgár jelentkezhet, aki vállalja, hogy mosógépét energiatakarékosra cseréli. A támogatás 50 százalékos, A+ jelzésű mosógépek esetében maximum 25 ezer, A++-nál 40 ezer, A+++ esetében pedig 45 ezer forintot lehet kapni.

A pályázat júliustól szeptember 30-ig tart. Minden régiónak önálló pályázati kerete van. A kormany.hu oldalon megtalálható, hogy milyen ütemben nyílnak meg a pályázatok.

Az első pályázók akár augusztusban, szeptemberben lecserélhetik régi mosógépüket a programnak köszönhetően – vélte az államtitkár.

Forrás: 10.kerület.ittlakunk.hu