Norvég projekt a Hős utcában

2015. április 1. napjával vette kezdetét a Kontúr Közhasznú Egyesület, „Nyitottabb Hős utcát – közösségfejlesztéssel a szegregátumban élő hátrányainak mérsékléséért” projektje. Ennek keretében 2015. május 30-án lakossági fórumot tartott az egyesület, melynek célja az volt, hogy közös gondolkodásra  invitálják a helyieket, az eddigieknél bővebb tájékoztatást nyújtva részükre a programról, továbbá a lakókkal együtt megfogalmazzák a helyi igényeket.

2015.06.13_Hos utcai norveg projekt_01

A Kontúr Közhasznú Egyesület 2011-ben jött létre azért, hogy segítséget nyújtson a családoknak és a fiataloknak. Esélyegyenlőséget kívánnak teremteni a hátrányos helyzetben élők számára. Ehhez kapcsolódóan pedig szeretnék fejleszteni a helyi közösséget, élhetőbbé és színesebbé varázsolni számukra a mindennapokat. Tevékenységük elsődleges célterülete a szegregátumként kezelt kőbányai Hős utcai három lakóház.

A Norvég Civil Alap támogatásával 2015. április 1. és 2016. április 30. között fognak a Hős utcában közösségfejlesztő munkát szervezni. Cél, hogy a gyerekes családok közös érdekeire alapozva, többnyire a gyerekek szükségleteiből kiindulva, a helyi közösségi kapcsolatok élénkítésével és fejlesztésével segítsék a felnőtt korú lakosságot. A projekt összköltségvetése 18 152,38 EUR, amelyből a támogatási összeg 14 839,67 EUR. A megvalósításban a Civil Ifjúsági Kör Kőbányáért Közhasznú Egyesület is segít.

További információ a projektről a Kontúr Közhasznú Egyesület honlapján (konturegyesulet.weebly.com) és Facebook profilján (facebook.com/KonturEgyesulet), valamint a Norvég Civil Támogatási Alap weboldalán (norvegcivilalap.hu) található.

2015.06.13_Hos utcai norveg projekt_02

Forrás: Kőbánya.info