Kőbányai kitüntetések pongráctelepieknek

A Szent László Napi 2015. június 25-én ünnepi képviselő-testületi ülésen adta át a polgármester az idei kőbányai kitüntetéseket. A kitüntetett kőbányaiak között idén pongráctelepiek, Pongrác útiak is vannak:

Év Ápolója díj (egészségügy): Kittrich József Károlyné
2006 júniusától dolgozik Kőbányán a Pongrác út 9. szám alatti rendelőben ugyanazzal az orvossal. Munkáját kiemelkedő szakmaisággal, pontosan végzi. Mindennapi célja, hogy a rendelőben és a körzetben az ellátás maradéktalanul, a betegek és családtagjaik érdekében a legmagasabb színvonalon történjen. Nem csak az orvos munkájának segítését vállalja fel, hanem tanácsadással, az egészségmegőrző tevékenységgel is a hozzáfordulók rendelkezésére áll. Nem ismeri a munkaidő végét, ha kell, kérés nélkül túlórázik. Végtelen türelme, elhivatottsága, szakmai tudása miatt bizalommal fordulnak hozzá, tanácsait, javaslatait meghallgatják, betartják. Ismeri a telepen élő családokat, részese örömeiknek, bánatuknak. Kiváló a kapcsolata az orvosával, valamint a rendelő minden munkatársával. A továbbképzéseken, szakmai fórumokon megszerzett új ismereteket beépíti a napi munkába.

Szent László-díj: Ütő Endre
Ez a díj annak a természetes személynek adományozható, aki élete során munkásságával, kiemelkedő teljesítményével, megbecsülést kiváltó tevékenységével, példaértékű életútjával hozzájárult a kerület fejlődéséhez, gyarapodásához, és ezzel emelte Kőbánya hírnevét. A kőbányai önkormányzat ezzel a díjazott életútját ismeri el.

2015.06.25_SztLaszlo-dij_Uto Endre_10kerkult.hu

A 78 éves Ütő Endre a Pongrác út 17. szám alatti telepen lakott, a Szent László Gimnáziumban végzett, majd a zeneakadémia ének tanszakáról kikerülve a Magyar Állami Operaház magánénekese lett, 1963 és 1996 között hódított a színpadon. 1996 és 2001 között a dalszínház igazgatójaként is ténykedett. Operaénekesből aztán képzőművész lett – jelenlegi lakhelyén, Lovaberényben ezt a mesterséget űzi. A kitüntetés laudációja itt olvasható.

Az összes díjazott felsorolása részletes beszámolóval az átadásról a 10kerkult.hu cikkében olvasható. A díjak ismertetése és a díjazottak hivatalos méltatása a kőbánya.hu-n olvasható.

Forrás: 10kerkult.hu és kőbánya.hu