Szeptember 1-jétől több bölcsődés és óvodás gyermeknek jár ingyenes étkezés

Az alábbi esetekben nem kell majd fizetni az étkezésért (a változás csak a bölcsődei és óvodai étkezésre vonatkozik!):

Aki rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesült eddig, az szeptember 1. után is 100 százalékos étkezési kedvezményt kap. Ehhez 3 hónapnál nem régebbi, a kedvezményre jogosító határozat másolata szükséges.

A 3 vagy többgyermekes családban élő gyermek eddig 50 százalékos kedvezményben részesült, szeptember 1-jétől viszont 100 százalékos kedvezményt kap. Ehhez elegendő lesz a szülő nyilatkozata.

A tartósan beteg vagy fogyatékos gyermek eddig 50 százalékos kedvezményben részesült, szeptembertől 100 százalékos kedvezményt kap. A jogosultsághoz szükséges a 3 hónapnál nem régebbi, magasabb összegű családi pótlék megállapításáról szóló határozat, illetve tartós betegség esetén a szakorvosi igazolás, fogyatékosság esetén a szakértői és rehabilitációs bizottság szakvéleménye (másolatban).

Aki olyan családban él, ahol tartósan beteg vagy fogyatékos gyermeket nevelnek, ott az egészséges gyermek eddig nem kapott étkezési kedvezményt, szeptembertől viszont 100 százalékos kedvezményben részesül. A jogosultsághoz szükséges a 3 hónapnál nem régebbi, magasabb összegű családi pótlék megállapításáról szóló határozat, illetve tartós betegség esetén a szakorvosi igazolás, fogyatékosság esetén a szakértői és rehabilitációs bizottság szakvéleménye (másolatban).

Aki olyan családban él, ahol az egy főre jutó havi jövedelem összege nem haladja meg a nettó minimálbér 130 százalékát, vagyis a 89.408 forintot, az eddig nem kapott étkezési kedvezményt, szeptembertől viszont 100 százalékos kedvezményben részesül. A jogosultsághoz a szülő  nyilatkozata szükséges, melyhez külön nyomtatványt fognak adni.

Forrás: 10.kerület.ittlakunk.hu