Vasárnap nyílt nap a Kőbányai Garázsban

Szeptember 27-én, vasárnap, 10 és 16 óra között a „100 éves a budapesti autóbusz-közlekedés” programsorozat keretében megnyitja kapuit az 1962-ben épült kőbányai trolibusz járműtelep. Az ide látogatók izgalmas családi és szakmai programoknak köszönhetően megismerhetik a garázs működését, és olyan – különleges és jól ismert – járműveket csodálhatnak meg, mint a „Csigamobil” és a Csepel 350 felsővezeték szerelőkocsi, de természetesen a klasszikus 573 ZIU is képviselteti magát az eseményen.

A felnőtt vendégek megtapasztalhatják, milyen érzés egy hatalmas jármű sofőrjének lenni, hiszen – érvényes B kategóriás jogosítvány birtokában és alkoholszondás ellenőrzés után – lehetőségük lesz egy oktató trolibusz tesztvezetésére. A gyerekek mini KRESZ pályán gyakorolhatják a biztonságos közlekedés szabályait,  a legkisebbeket pedig kreatív műhely és élő Minivilág várja.

Az oktató troli tesztvezetés, valamint a forgalomelőkészítő és diszpécsercsoport munkájának bemutatója regisztrációhoz kötött, amit a BKV oldalán és a helyszínen is meg lehet tenni.

Az ingyenesen igénybe vehető különjárat a Puskás Ferenc Stadion M (80-as trolibusz Örs vezér tere M+H irányú megálló) megállóból 15 percenként közlekedik.

Forrás: 10.kerület.ittlakunk.hu