Poloskák és jövedelmi helyzet a Pongráctelepen

A 444.hu mai cikkében arról ír, hogy a térinformatikával foglalkozó Geox Kft. újszerű tematikus térképeket szerkesztett Budapestről, összevetve a budapesti lakosok jövedelmét az ágyi poloskák elterjedtségével. Mint az sejthető, a szegényebb emberek által sűrűbben lakott, jellemzően lakótelepi övezetekben, leginkább Józsefváros lakótelepi részén elterjedt az ágyi poloska, legalábbis a www.poloskaterkep.hu szerint, amit egy rovarirtó magáncég (Abatox Kft.) szerkeszt a saját nyilvántartása alapján, tehát ezen adatforrás pontosságát torzíthatja, ha valamelyik budapesti kerületben népszerűbbek ezen cég szolgáltatásai, mint egy másik kerületben.

De mi azért megnéztük Pongrácelepet ezen a poloskatérképen, az alábbi képernyőfotón 5 kövér poloska látható, de nem derül ki, hogy mennyi idő (talán egy év?) alatt gyűjtött be ennyi poloskabejelentést a térképet készítő cég. Mindenesetre, egy 888 lakásos lakótelepen nem tűnik soknak ennyi poloska bejelentés, főleg, ha a térképkivágat bal szélén látjuk, hogy Józsefvárosban mennyire “hemzsegnek” az ágyi poloskák.

2015.09.30_polsokaterkep.hu_kivagat

Forrás: www.poloskaterkep.hu

De ha ágyi poloska fronton viszonylag megnyugtató is a helyzet Pongráctelepen, a Geox Kft. alábbi poloska+jövedelmi helyzet térképén már nem annyira jól áll lakótelepünk, a sárga színezés havi 100-110 ezer Ft egy főre jutó nettó átlagjövedelmet jelent, miközben az országos nettó átlagjövedelem jelenleg 140-150 ezer Ft körül van…

2015.09.30_poloska-jovedelemi terkep

Forrás: http://img.444.hu/poloska3.png