Tájékoztató füzet Kőbányáról

A Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. november 19-ei közmeghallgatására tájékoztató füzet készült, amelyben összefoglalták a 2015-ös év legfontosabb kerületi eseményeit, fejlesztéseit, valamint minden hasznos információt, elérhetőséget és adatot. Érdemes végigböngészni, pl. a 32-33. oldalon az alább idézett bekezdésben írnak a 2015-ben zárult Kis-Pongrác projekt felújítási munkálatainak eredményeiről. A füzet PDF formátumban megtekinthető és letölthető innen2015.11.23_Kobanya_kozmeghallgatas

Újjászületett a Pongrác telep

Egy egész városrész újult meg Kőbányán: a Pongrác lakótelep. A 2010-ben kezdődött és idén zárult projekt során 1 milliárd 120 millió forintból megújult a Pongrác Közösségi Ház, a lakótelep 20 társasháza, 74 szociális bérlakása, közintézményei (óvoda és bölcsőde), valamint a közösségi terek. A közterületek is újjászülettek: a sétáló- és pihenőterek, a közösségi kertek, a játszóterek és a járdák. A parkok kizöldültek és új padokat, ivókutat kaptak, az elöregedett, balesetveszélyes fákat, cserjéket kivágták, helyükre újakat telepítettek. Ma már 12, a rendőrségre bekötött térfigyelő kamera vigyázza a lakók biztonságát, korszerűsödött és az újonnan kialakított terekhez igazodott a közvilágítás.

További hasznos információ ebből a füzetből, hogy Laposdűlő (a Hungária krt. – Kerepesi út – Pongrác út – Kőbányai út által közrezárt kőbányai városrész) választókörzeti önkormányzati képviselője a Pongrác Közösségi Házban tartja a fogadóóráit:

GÁL JUDIT képviselő, FIDESZ-KDNP 1. számú egyéni választókerület
Fogadóóra: minden hónap első péntekén 17 és 19 óra között a Pongrác Közösségi Házban
(Budapest X., Gyöngyike u. 4.), előzetes bejelentkezés nem szükséges. Elérhetősége: +36 30 7401 995.