Ebjárőrök 2016-ban Kőbányán

2016.01.03_10kertkult_FEMA

Fotó: femaallatmentok.hu

Mint arról a 10kerkult.hu mai cikkében tudósít, a Kőbányai Önkormányzat 2016. január 1-től (próba jelleggel egyelőre csak év végéig) megbízta a székesfehérvári alapítású FEMA Állatmentő és Állatvédő Egyesületet, hogy tagjaik a kőbányai közterületfelügyelőkkel közösen járőrözzenek, illetve az alábbi állatvédelmi tevékenységeket végezzék. Ha a felek kölcsönösen elégedettek lesznek, nyilván meghosszabbítják a kapcsolatukat. A FEMA mindezért – erre az egy évre – 3,6 millió forintos (vissza nem térítendő) támogatást kap az önkormányzattól.

– Közreműködnek a jegyző állatvédelmi feladatainak ellátásában, helyszíni szemlék tartásában, a hatósági elkobzásban és az állatellenes cselekmények felderítésében.

– Hetente 4 alkalommal 4-4 óra időtartamban, illetve külön felkérés esetén állatvédelmi járőröző tevékenységet végeznek a Kőbányai Közterület-felügyelet munkatársaival; a közös járőrszolgálat során különösen az ebek transzponderrel (chippel) történő megjelölését, valamint a kerületi kutyafuttatók állapotát és biztonságos használhatóságát ellenőrzik.
– Előzetesen egyeztetett módon tájékoztatást adnak az ebtartók részére a kutyatartás szabályairól.
– Végrehajtják az elkóborolt állatok befogását, és átmenetileg biztosítják azok méltó körülmények között tartását, amíg a gazda el nem szállítja, illetve gazda hiányában elszállítja az ebet a befogadó telepre, és a megtalált kóbor eb gazdájának felkutatásában segítséget nyújt. (Az itt jelzett kőbányai telephely címe még nem ismert.)
– Közreműködnek a nevelési/oktatási intézményekben tartandó tájékoztató és a felelős állattartással kapcsolatos akciókban.

Forrás és bővebb tájékoztatás a 10kerkult.hu cikkében.