Véget ér a norvég projekt a Hős utcában

Ma tartotta projektzáró rendezvényét a Kontúr Közhasznú Egyesület a Pongrác Közösségi Házban. A “Nyitottabb Hős utcát!” – közösségfejlesztéssel a szegregátumban élők hátrányainak mérsékléséért című projektet az egyesület saját tagjainak és önkénteseinek (iskolai közösségi munka keretében diákok) részvételével, a Norvég Civil Támogatási Alap finanszírozásával valósította meg.

A 2015. április 1 – 2016. április 30. között lebonyolított projekt eredményeiről, tanulságairól a Kontúr elnöke, Balog-Urbanovszky Zsuzsanna, a projekt közösségi koordinátora, Balogh Flóra, a gyerekprogramok szervezésében és lebonyolításában közreműködő Puskás Eszter és a munkájukat segítő Tukacs Gitta, a Magyar Református Egyház Cigánymissziójának munkatársa számoltak be.

2016.04.19_Kontur Egyesulet_projektzaro rendezveny

Mindenki legnagyobb örömére a programot záró kötetlen beszélgetésen Hős utcai lakók is képviseltették magukat, akik elmondták, hogy amióta nyitva van a közösségi tér és a Kontúr jelen van a telepen, azóta a gyerekek tisztelettudóbbak, kezelhetőbbek lettek és hogy nagyon sokat jelent számukra az, hogy van egy biztonságos hely, ahová elengedhetik a gyerekeket.

A rendezvényt Erdős Virág, költő, író nyitotta meg. A résztvevők megtekinthették Turay Balázs, Ellenfény című, a Hős utcában készült fotókból álló kiállítását is.

Forrás: Kontúr Közhasznú Egyesület Facebook oldala

Frissítés: a 10kerkult.hu részletes beszámolója itt olvasható, a Centrum TV 12 perces összeállítása pedig itt nézhető meg.