Magyar győzelem a szomszédban zajlott szakácsversenyen

Tegnapi posztunkban adtunk hírt a világ legnevesebb szakácsversenye, a Bocuse d’Or európai döntőjéről, melyet most először rendeztek Magyarországon, mindjárt a Pongráctelep tőszomszédságában, a Hungexpo egyik csarnokában. Az összesen 20 európai ország képviseletében tegnap és ma 10-10 szakács csapat versengett ugyanazon alapanyagokból adott időkeretben minél finomabb, csúcsminőségű menü készítésével, de a tálalást, sőt a konyha tisztaságát is pontozták.  A két alapanyag idén a kecsege és az szarvasborjú volt, mindkettő magyar.

A magyarországi rendezés részben a magyar szakácsok korább jó versenyhelyezésének is köszönhető, de így is kellemes meglepetésként ért mindenkit, hogy a Michelin csillagos és korábbi győztes tagokból álló zsűri a ma esti ünnepélyes eredményhirdetésben a magyar szakácsként az eddigi legjobb, 10. helyezést pár éve elért Széll Tamást és csapatát pontozták az európai döntő első helyére. A második helyezett Norvégia, a harmadik pedig Svédország lett. A fődíjjal 12 ezer euró jár, ezt a háromfős csapat kapja.

A magyar csapat izgalmas versenyéről érzékletes beszámolót lehet olvasni az Indexen, az eredményhirdetésről pedig itt.

Forrás: Index.hu