Drónok fognak repkedni május 21-én a Pongráctelepen

A drónok – pilóta nélküli mini repülőgépek – kezdenek kis hazánkban is egyre nagyobb számban terjedni. Most szombaton, május 21-i Pongrác Családi Napon belül 12:00-14:00 óra között a Scylla Fight Team profi drónszolgáltató fog bemutatót tartani a pongráctelepi központi játszótéren, kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Az első drónt, más néven pilóta nélküli repülőgépet 1960-as évek óta alkalmazzák és fejlesztik, a mai formátumú és polgári megvásárlásra megszületett rendszerek kb. 5-6 éve léteznek. A ma használatos gépeket sokféle dologra lehet használni, a bemutatót tartó Scylla Flight Team főleg földmérésre, agráriumban használja, de fényképek és videó felvételek készítésére is teljesen tökéletesen használhatók a drónok.

A drónokra felszerelhető kis fotó-videókamerák ma már a 4K-s felbontásban és full HD-ben dolgoznak, az egészen egyszerűtől a bonyolultig egyaránt. Maguk a drónok egyrészt kézi távirányítással irányíthatóak, de nagyobb repülési távolság esetén előre beprogramozott útvonalon automatikusan is repülhetnek.

A szombati rendezvényen (többek között) a Scylla Flight Team egy profi kamerás drónt fog felküldeni, amely egy repülés alatt körbe fogja repülni a Pongráctelept, egyetlen összefüggő videófelvételt készítve madártávlatból, amelyet majd a Youtube-ra és a Kis-Pongrác lakótelep Facebook oldalra feltöltve bárki megnézhet. Így olyan szemszögből láthatjuk lakótelepünket, ahogyan még soha. Persze a már meglombosodott fák miatt nem biztos, hogy sok minden fog látszani az utcaszintről, illetve még reménykednünk kell, hogy szombat délben ne legyen eső vagy erős szél, amik miatt elmaradhat a drónbemutató.

Magára a bemutatóra többféle drónt fog hozni a Scílla Flight team, amelyek a legelterjedtebb családhoz tartoznak. DJI Phantom szériából hoznak néhányat a bemutatóra, valamint az egyik legnagyobb gépet is egy DJI S1000-st, amelynek értéke a jelenlegi felszereltségének köszönhetően egy kisebb lakás ára. Ma Magyarországon drónokból a szinte csak lakásban röptethető 10 ezer forintostól a több milliós változatig mindenfélét be lehet szerezni, a nagyobb gépekkel komolyabb cégek foglalkoznak.

Az interneten (Youtube-on) számtalan drón által készített videót láthatunk, de ebben a látványos, 4 perces filmben magát a profi kamerás drónt lehet “munka” közben megnézni.

Várunk szeretettel minden érdeklődőt a szombati drón bemutatóra!