Ingyenes minikoncertek egész nyáron Budapest több pontján

Péntektől augusztus 14-ig több mint ötszáz ingyenes, szabadtéri minikoncert várja a közönséget tíz fővárosi helyszínen a Zenélő Budapest programsorozat részeként.

A koncerteknek a Várkert Bazár gloriettje és neoreneszánsz udvara, a Magyarság Háza, a Szent István Bazilika lépcsője, a Vajdahunyadvár udvara, a margitszigeti Zenélő kút, idén új helyszínként a Műcsarnok lépcsője, a Deák, a Vörösmarty és a Vigadó tér ad otthont.

A kamarazenei műsorokon 80 zeneművész adja elő mások mellett Bach, Mozart, Csajkovszkij, Haydn, Chopin, Paganini, Bizet és Verdi műveit.

Fotó: MTI

Fotó: MTI

rendezvénysorozat idei nagy kísérlete a vándorló koncertsorozat létrehozása volt: egy riksán, előörsként két kürtös érkezik a helyszínre, duettjük után csengettyűzve közeledik feléjük egy riksa két fuvolással, játékos vetélkedésük közös muzsikálásban fejeződik be. Így mennek végig a belváros szívében, a Deák térre, a Vörösmarty térre és a Vigadó térre, a minikoncertek helyszíneire.

A Vajdahunyadvár udvarán erdélyi népzene hallható délelőttönként, péntektől vasárnapig. A Magyarság Házánál fafúvósok és egy operaénekes lép fel vasárnaptól keddig délutánonként, a Várkert Bazár neoreneszánsz udvarán szaxofonegyüttes múltidéző dallamai szólalnak meg vasárnap délutánonként, míg a gloriettnél huszárruhás rézfúvósok muzsikálnak péntektől vasárnapig délutánonként.

A Bazilikánál a harangjáték mellett fuvolaművész játszik vasárnaptól keddig délutánonként, a korábban említett tereken kürtök és fuvolák vetélkedése hallható minden hétfőn és pénteken. A Műcsarnoknál klasszikusok, így mások mellett Muszorgszkij és Ravel művei dzsessz hangszerelésben szólalnak meg, a Margitszigeten a női vonósnégyes és egy klarinétművész játszik péntektől vasárnapig délutánonként.

Részletes program és információ a koncertekről a www.budapestinfo.hu oldalon, valamint az esemény facebook oldalán, a www.facebook.com/zenelobudapest elérhetőségen található.

Forrás: 10.kerület.ittlakunk.hu