Két ajánló a Múzeumok Éjszakájára

Holnap, szombaton lesz lesz az idei Múzeumok Éjszakája, melynek fővárosi programjait a www.muzej.hu honlapon lehet keresni. Ezek közül most két múzeumot ajánlunk a pongráctelepi közönség figyelmébe.

2016.06.24_Muzeumok Ejszakaja_logo

Az egyik ajánlott múzeum Kőbányán van, alig három buszmegállónyira tőlünk, ráadásul egész évben – így a Múzeumok Éjszakáján is – ingyenes belépéssel: a Martinovics téri Tűzoltó Múzeum, vagy újabb, hivatalos nevén a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma, amelynek részletes holnapi programja (17:00-23:00) itt olvasható.

2016.06.24_Muzeumok Ejszakaja_Tuzolto Muzeum

Másik ajánlásunk pedig kötődik a Pongráctelephez: a három házfalon is látható nagy faliképek közül kettőt alkotó Molnár-C. Pál neves művész hajdani gellérthegyi lakásában működő Műterem-Múzeum, ahol az állandó kiállítás mellett holnap utoljára lehet megtekinteni a művész battonyai szülőházának egy évre kölcsönzött gyűjteményét, mely különösen szürrealista és nagy méretű festményekben gazdag. A Molnár-C. Pál Műterem-Múzeumról két hete részletes ajánlást is írtunk, ami itt olvasható. Holnap 10:00-21:30 óra között várják az érdeklődőket változatos programokkal.

2016.06.11_MCP Muzeum_07