NDK-s cserediák keresi Kovács Zsuzsát 1960-ból

Az egyik pongráctelepi házba kézbesített a postás egy Németországban feladott borítékot. Mivel a címzett Kovács Attila biztosan nem lakik már ebben a házban és ilyen gyakori névvel esélytelen megtalálni, a borítékot felbontva kiderült, hogy a hajdani NDK-ban (Német Demokratikus Köztársaság – az 1949-1990 között létezett szocialista kelet-német állam) lakója, Brigitta Köhler megbízásából egy ügynökség keresi a Kovács családot, akiknél cserediákként lakott 1960-ban a Pongráctelepen (“éltek egy iskola mellett”).

A családtagok közül az öt gyerek nevére is emlékszik: Zsuzsa (1945 körül születhetett), Imre, Sándor, József és Attila. Brigitta Köhler Kovács Zsuzsával volt cserediák, aki a 70-es években megházasodott és egy lányát Mónikának hívják. Az ötgyerekes Kovács család 1960 tájától már az ugyancsak kőbányai Városszéli telepen lakott. Ezeken az adatokon kívül még az alábbi, kinyomtatva rossz minőségű fekete-fehér fotók segíthetnek megtalálni a Kovács gyerekeket, főleg Kovács Zsuzsát. Aki esetleg tudna róla, róluk valamit, legyen szíves továbbítani nekik ezen cikk linkjét, vagy írjon nekünk a pongractelep@gmail.com e-mail címre.

A fotók alatt az eredeti, angol és magyar nyelvű levelet is közöljük. A Városszéli telep (mai, hivatalos nevén Kőbánya-Kertváros) közösségi Facebook oldalára is továbbítjuk mindezt, hátha rajtuk keresztül sikerül Brigitta Köhlernek megtalálnia magyar diáktársát…