További információk a Digi szélessávú internetjéről

Mai napon egy pongráctelepi lakásban már be is kötötte a Digi szakembere a száloptikát, és vele elbeszélgetve az alábbi hasznos tudnivalókat adjuk tovább.

December 20-i híradásunkban tévesen még arról írtunk, hogy a Digi honlapján a pongráctelepi társasházak közül sajnálatos módon a régi számozás szerinti 7. és 17. épületekben nem lehet igényelni “nagy sávszélességű” internetet. Ma letisztáztuk a X. kerületi Digi ügyfélszolgálattal, hogy az egész lakótelepen elérhető az új száloptika, csak ezen két társasház címét (Pongrác út 9. VII. és XVII. társasházak) összekeverték a Pongrác út 17. lakótelep 9. épületével, ahol még valóban nincs behúzva a Digi üvegszála… (A Digi honlapon napokon belül javítják a szolgáltatás megrendelés címkeresőt.)

Legfontosabb infó: mivel a Digi az egész Pongráctelepen behúzta az üvegszálat, 2016.12.27_Digi routerjövő év első negyedében meg fogja szüntetni a “hagyományos” kábel szolgáltatást. Tehát, aki most Digi kábelinternetet használ, annak nem kell külön megrendelnie (ügyfélszolgálati irodán) a nagy sávszélességet, elég csak megvárnia, hogy januárban a Digi megkeresse. Erről legkésőbb január végén fogja a számlához mellékelt levélben értesíteni a pongráctelepi Digi-előfizetőket, felajánlva a száloptikás szolgáltatásra való átszerződést. (Aki nem kíván erre áttérni, annak még 61 napig fog élni a hagyományos Digi kábele). Az üvegszál már bent van a lépcsőházakban, ha a lakásba külön (új) rögzítések nélkül be lehet vezetni, akkor a régiről az újra áttérés teljesen költségmentes. A kábelen kívül az eddig használt szolgáltatói routert (“modemet”) is kicseréli a Digi az alábbi képen látható routerre, amiből a tévébe már a “rendes” koaxiális kábel megy, telefonzsinórt is bele lehet dugni, az internethez pedig ez a Digi eszköz már önálló wifis routerként használható, az alján van a WLAN név és jelszó (a csatlakozók közül az első 3 db WLAN port használható). Így használva a Digi készülékét viszont legfeljebb a 100 Mbps internetes sávcsomag használható ki, azaz, aki a legnagyobb, 1.000 Mbps sávszélességet szeretné használni az internetezésre, annak UTP vezetéket vagy saját, nagy teljesítményű wifis routert kell még rácsatlakoztatnia a Digi eszközére.

Végül, aki pedig jelenleg más szolgáltatónál van, de a száloptika miatt átmenne a Digihez, a honlapjukon rendelheti meg az új szolgáltatást.

Legutolsó hasznos infó: a Digi Harmat utcai ügyfélszolgálati irodája január elején megszűnik, helyette az Örs vezér téri Árkád 1. emeletén már megnyitott új ügyfélszolgálati irodájukat lehet felkeresni (illetve bármelyik irodát, de ez van legközelebb a Pongráctelephez).