Visszalép Budapest a 2024. évi olimpiai pályázattól

A mai nap híre, hogy az M1 tv csatorna értesülése szerint visszalép Magyarország (hivatalosan Budapest) a 2024-es olimpiai pályázattól. Az M1 információi szerint a miniszterelnök, a főpolgármester és a MOB vezetőjének találkozóján az a közös elhatározás született, hogy Magyarország visszalép, mert a pályázat súlyos presztízsveszteség lenne az országnak. A döntés oka, hogy Magyarország nem tarthat fenn elhúzódó, vereségre ítélt pályázatot. Ezért a tárgyaló felek arra jutottak, hogy csak az lehet a felelős döntés, ha a főváros és a MOB visszalép a pályázattól – értesült az M1.

Mindez azért helyi értékű hír a pongráctelepi lakosok számára, mert az utoljára január 25-én véglegesített olimpiai helyszínek között szerepelt a Pongráctelep közvetlen szomszédságában lévő Hungexpo vásártelep és a Kincsem Park is. Így tehát lakótelepünk 2024-ben már biztosan nem érezheti az olimpia közelségét, az azzal járó felfordulást és járulékos fejlesztéseket. Persze a még ki nem írt “NOlimpia” népszavazáson az előrejelzések szerint alighanem amúgy is a visszalépésre voksolók lennének többségben, így a mai nap híre igazából nem meglepetés.

Abban azért reménykedhetünk (egy kicsit), hogy a középtávon az olimpiai rendezés ürügyén, illetve olimpia nélkül is szükségesnek tervezett fővárosi infrastruktúra fejlesztésekből minél több megvalósul így is, itt-ott kedvezően hatva akár Pongráctelepre is (pl. a 37-es villamos vonalán gyorsvillamos építése a XVII. kerület központjáig)…

Forrás: 10.kerület.ittlakunk.hu