Mégiscsak lesz valami az Operaház kőbányai műhelyéből, a szomszédban?

Az Operaház felújítása már évek óta tervben volt, az idei szezont már nem is kezdik az Andrássy úti épületben. Az Erkel Színházban szorítanak helyet az előadásoknak.

Amire a kőbányaiak büszkén gondoltak és nagyon várják, az Északi Járműjavító műhely életre keltése, az Opera műhelyeinek, kamaraszínpadának, próbatermeinek az Eiffelék által tervezett nagy műhelycsarnokba helyezése viszont évek óta húzódott.Talán két vagy három éve hangzik el,az “idén most már biztos, hiszen megvan rá az elkülönített támogatás is”.

Honlapunkon a kezdetektől közöltük az aktuális híreket a Pongráctelep délnyugati szomszédságába tervezett nagyszabású kulturális beruházásról, így legutóbb július 15-én posztoltuk ki, hogy harmadik tenderen a Magyar Állami Operaház gyorsított eljárásban megegyezett a Strabag Építő Kft.-vel, amely a tervezett 8 helyett végül 11,9 milliárd forintból alakítja ki a próbacentrumot és műhelyházat a hajdani villamosmozdony-javító csarnokban és a környező épületekben.

Még ezen legutóbbi hír kapcsán is csak reményünket fejeztük ki, hogy talán még idén el is kezdődnek a munkálatok, de már ezen a héten láthatóan elkezdtek dolgozni a Kőbányai úti bejáratnál., mint ez z alábbi fotón is látható.

Forrás: 10. kerület.ittlakunk.hu