A Hős utca napos oldala

Miközben a rendőrség nagy erőkkel azt a drogdílert hajkurászta, akinek a “cucca” a múlt hétvégén 18-20 Hős utcai drogost ütött ki annyira, hogy mentősök szedték őket össze az utcán a Stadionoktól a Hős utcai 1-es villamosmegállón át egészen a Pongrác úti 37-es villamosmegállóig, a Kontúr Egyesület ugyancsak nagy erőkkel készült az immár szokásosnak tekinthető (negyedik) nyári alkotótáborára.

Az előkészületeket nehezítette, hogy az elmúlt egy évben rengeteg szemét halmozódott fel a Hős utcai gettó két háza közötti füves udvaron, s mivel az egyesület nem kapott visszajelzést a kerületi önkormányzattól a szemétkérdés rendezését illetően, végül a kontúrosok maguk szedtek össze annyi hulladékot, amennyit bírtak, és vitették el 8 köbméteres konténerben a saját költségükön 52 640 forintért. Majd múlt pénteken reggel a Kőbányai Vagyonkezelő Zrt. munkagépei is megjelentek a helyszínen, így végül az egyesület gyorsan átszervezve a helyszínt, de már rendezettebb körülmények között tudta sikeresen megtartani a nyári alkotótábort.

A Kontúr Egyesület 2014 óta igyekszik saját munkatársakkal és önkéntes segítőkkel segíteni a hátrányos helyzetű Hős utcai lakók közösségi életét, főleg a gyerekeknek szervezett programokkal, az egyik lakást közösségi térnek átalakítva.

Forrás: Kontúr Egyesület Facebook oldala