Hős utca: pénz nélkül nem megy, az állam segítségét kéri az önkormányzat

Az ATV híradó tegnapi híradója arról számolt be, hogy a kormánytól kér segítséget Kovács Róbert, Kőbánya polgármestere, az önkormányzat ugyanis nem tudja saját forrásból előteremteni azt a kétmilliárd forintot, amely szükséges lenne a Hős utca rehabilitációjához. A fokozott rendőri jelenlét ugyan egyelőre marad a környéken, ám az eszkalálódott helyzetet hosszú távon csak az rendezné a polgármester szerint, ha sikerülne a lakókat elköltöztetni, és felszámolni a telepet.

Nem sok reményt fűznek a Hős utcában lakók ahhoz, hogy valaha még itt normális körülmények között élhetnek. Pedig egy héttel ezelőtt még szélesen borította a szemét az utcát és a házak környékét, mára az önkormányzat a nagyját elhordatta egy takarító céggel. De a Hős utcában a talaj is szennyezett, legalább 40 centis réteget kell elhordani a tetejéről.

Takarítás után egyszer bontás is lesz?

Kőbánya polgármestere azt mondja: az önkormányzat annak ellenére vállalta a takarítás költségeit, hogy a Hős utca 15. társasház, a lakások fele magántulajdonban van. A tulajdonosok ráadásul egy közel 200 millió forintos közösköltség-tartozást és közüzemi díjhátralékot is felhalmoztak.

Emiatt nem is lehet a házat ledózerolni, mert az önkormányzatnak nincs pénze a tulajdonosok kivásárlására és a saját bérlői elköltöztetésére. Kovács Róbert most a kormánytól kér segítséget.

Az augusztus 20-a óta tartó rendőri akcióban a Hős utca környékéről 88 embert állítottak elő, közülük 51 ember ellen indult eljárás kábítószerhez köthető bűncselekmények miatt.

Forrás: ATV