Újabb infók az Eiffel-csarnokbeli Operaház-műhely építéséről

A Kőbányai Hírek októberi számában olvashatunk egy cikket a Magyar Állami Operaház logisztikai központjának alapkő letételéről a volt Északi Járműjavító műemléki védettség alatt álló Eiffel-csarnokában, amiről mi is hírt adtunk közre szeptember 7-én. Ebben a cikkben már menetrendet is közölnek az építkezésről: építkezés 3 ütemben történik. A 2018. június végéig tartó szakaszban bontási munkálatok, valamint a tető és az acélszerkezet megerősítése, javítása zajlik. Ezt követően 2018 végéig a szerkezetépítéssel, illetve a gépészeti, a villamossági és a homlokzati munkálatokkal végeznek. Az utóbbi feladatokkal párhuzamosan a közműellátás és a szennyvízelvezetés fejlesztésére és a közúti infrastruktúra bővítésére kerül sor. Az átadás várhatóan 2019 elején lesz.

A  hatalmas, 22 ezer négyzetméteres, most még egy légterű csarnok négy focipályányi belső teréből sok kisebbet alakítanak ki. A műhelyház számos funkciót lát majd el: ide költözik az Opera 9 gyártóműhelye, 8 raktárának összes, mintegy 400 ezer jelmeze és kelléke, de lesz benne az intézmény hatalmas zenekara számára próbaszínpad is, valamint egy 400 férőhelyes alternatív bemutatóterem is megépül a közönség számára. – Az Eiffel Műhelyházhoz 4 hektár szabad tér is tartozik majd, a rendezett park a kőbá- nyaiaknak igazi szabadidőközpont lehet – vázolta az átadás utáni időszakot Ókovács Szilveszter, az Opera főigazgatója.

A leendő Eiffel Műhelyház a Kőbányai út felől nézve. A csarnok túlsó vége légvonalban csak pár száz méterre van Pongráctelep délnyugati sarkától, kb. a kutyafuttató melletti vasútvonalak túloldalán. Forrás: napi.hu

Forrás: Kőbánya.hu