Év végi kőbányai kulturális ajánlat: Agárdy Gábor kiállítás a Kőrösiben

December 5-én nyitották meg és január 6-ig látogatható a Kőrösi Művelődési Házban Agárdy Gábor (1922-2006, Nemzet Művésze) kevéssé ismert, képzőművészeti munkásságának javából rendezett kiállítás. A 10kerkult.hu itt olvasható beszámolójából megtudhatjuk, hogy bár Agárdy Gábort a legtöbben híres színészként őrizzük emlékezetünkben, ő ikonfestőként is ismert volt, négy kiállítással lépett közönség elé. Munkái többek között megtalálhatók a Pannonhalmi Apátságban és a Vatikánban is.

Most a Kőrösi Galériában közgyűjteményekből összeválogatott ikonjait és néhány portré festményét csodálhatjuk meg, mindenképpen ajánljuk a megtekintését (a kiállítás ingyenes). A képeken kívül színészi relikviák is láthatóak a kiállításon, pl. az az öltözői szék, amit Sinkovits Imre készíttetett Agárdy Gábornak, vagy egy jogar, amit maga Agárdy Gábor készített saját kezűleg az egyik előadásához (az egyes ikonok megmunkált fémlemez részeit is a színművész készítette). Alább pár fotót mutatunk ízelítőül a kiállításhoz.

A kiállítás a Kőrösi Kulturális Központ nyitvatartási idejében tekinthető meg (ingyenesen), ám javasolt az előzetes telefonos egyeztetés. Telefon: 06-1/260-9959.