Egész éves sportrendezvény sorozatot indít a Kőbányai Önkormányzat

Egész éves sportolásra, testmozgásra serkentő programot indít a Kőbányai Önkormányzat a Kocsis Sándor Sportközponttal karöltve. A Mozdulj Kőbánya! különlegessége, hogy mindenki egyénileg indulhat – állóképességétől és életkorától függően. – Nemcsak a kőbányai lakosok vehetnek részt ebben a változatos programban, a városrészben dolgozók is szabadon választhatnak a 10 tematikus alkalom közül – mondta Radványi Gábor alpolgármester. Részletek az alábbi plakáton.

A már most, előre meghirdetett egész éves programnak köszönhetően a februártól novemberig tervezett tíz izgalmas erőpróbából bárki időben összeállíthatja a maga sportkalendáriumát. – A tervezhetőség azért fontos, mert a mindennapi munka nagyon elfoglalttá teszi az embereket. De ha a dolgozók tudják, hogy mikor lesznek az alkalmak, könnyebben illeszthetik be elfoglaltságaik közé a sportolást is – indokolta az alpolgármester. Az eddigi sporteseményeket megtartva újakat is hoz az egész éves nagyszabású rendezvény. – A Mozdulj Kőbánya! februárban korcsolyanappal indul, a négy labdajáték napján pedig szabadtéren és fedett pályákon a labdarajongók próbálhatják ki magukat akár még éjszaka is, és megrendezzük persze az elmaradhatatlan péceli kerékpártúrát is – adott ízelítőt a sokszínű programból Nagy István, a Sportközpont igazgatója.

Újdonság, hogy az ingyenes rendezvények bármelyikén pontok gyűjthetők a kiváltott füzetbe. Ezzel sorsoláson vehet részt mindenki, s korosztályi bontásban értékes nyeremények találnak gazdára. A fődíj mellett – ami egy wellness hétvége – sportszerek, kerékpárok, egyéb sporttal kapcsolatos bérletek várják azokat, akik a legtöbbet tették az egészségükért.