Újságcikk a 37-es villamos megállójának drogosairól

A Magyar Nemzet tegnapelőtti (2018.01.08) számában jelent meg egy újabb Hős utcai vonatkozású helyszíni riport – de ezúttal a 37-es villamos menti drogos helyzetet szemlézték a Népszínház utcától a Pongrác útig.

Érdemes végigolvasni a teljes cikket, de itt most összefoglaljuk a lényegét: a Hős utcából sok drogos jár “anyagért” a Népszínház utcába, ahol a helybeli vendéglátósok így is örülnek, mert az utóbbi idők fokozott rendőri jelenlétének köszönhetően arrafelé már csak mozgás van, de nem tanyáznak ott a drogosok. A külváros felé haladva a 37-es villamos mentén a Józsefvárosi pályaudvar Kerepesi temető felőli oldalán van egy nagy, elhagyatott épület, amit szemmel láthatóan életvitelszerűen használnak a drogosok, a Hős utcából is járhatnak ide. Végül lakótelepünk mellett, a Pongrác úti villamosmegállóban is drogosokba botlik a riporter, akik itt is vásárolhattak anyagot, mert az utcán megkérdezett helybeliek szerint pongráctelepi társasházból is vittek el a rendőrök dílert (pár hónapja), de most is zajlik a kereskedelem, csak fütyülni kell a dílernek, ez a jel. Az újságíró megnézi a kutyafuttatót is, ahol rengeteg fecskendőt, pakettzacskót, gyógyszeres levelet lát. A megkérdezett pongráctelepi lakosok kételkednek a térfigyelő kamerák használhatóságában, vagy hogy egyáltalán működnek-e. Némi öröm az ürömben, hogy a riporter azért észrevételezte Pongráctelep rendezett, tiszta állapotát is, igaz a Hős utcai gettóhoz hasonlítva.

Ez így összességében nagyon depresszív cikk a pongráctelepi olvasóknak, és elriasztó híradás a környékünket csak hírből ismerő budapestieknek. Csak reménykedhetünk, hogy a Hős utcai gettó állami pénzből történő elbontása után jóval kisebb lesz a drogos “forgalom” a Salgótarjáni utca kőbányai oldalán, és lakótelepünkön is.

Három cigaretta és egy üveg bor jár körbe. Életkép a Pongráctelephez közel eső villamosmegállóból. Fotó: Balogh Dávid / Magyar Nemzet

Forrás: MNO