Örömfoci a Hős utcában

2018. április 14-én szombaton különleges sporteseménynek adott otthon a Hős utca 15. két épülete közötti udvar. A Hős utcai gettóban közösségi életet csiholni próbáló, de főleg a helyi gyerekekkel foglalkozó Kontúr Egyesület közreműködésének eredményeképpen ezt a helyszínt választotta az Oltalom Sportegyesület nagyszabású Fair Play Football Roadshow Focibajnokságának legújabb állomásául, hogy elősegítse azoknak a szereplőknek a párbeszédét, akiknek az épületek tervezett felszámolásában együtt kell majd működniük.

Sok-sok lelkes gyerekkel, kíváncsi felnőttekkel, újságírókkal telt meg szombat délelőtt a hírhedt Hős utcai telep. Az udvaron felállított, impozáns méretű, felfújható mobil fociaréna és a vidám zene a sport iránt kevésbé rajongó lakókat is lecsábította, de az ablakokból is sokan követték az eseményeket. A 11 órakor kezdődő focibajnokságon valóban fairplay meccseket játszottak a csapatok, a “football3” módszer alapján, az Oltalom moderátorainak vezetésével.

Fotó: Kontúr Egyesület Facebook

Sajnos a bajnokságon végül épp azok a csoportok nem jelentek meg, akiknek a részvételére leginkább számított a Kontú Egyesület: a rendőrségi és az újságíró válogatott visszamondta a részvételt, a kőbányai önkormányzat pedig nem kívánt csapatot állítani. Rákos András, az Oltalom SE elnöke csalódottságát fejezte ki a történtek miatt, de a rendezvény ennek ellenére is nagy sikert aratott a résztvevők körében.

Csapatot állítottak Hős utcai fiatalok, a Hős utcai gyerekek, az Oltalom Sportegyesület, a Wesley és természetesen a Kontúr is. ​A focin kívül is voltak programok: a legkisebbeknek játszósarkot alakítottak ki, a szurkolók papírzászlókat készíthettek, színezhettek, volt hennafestés, sok zene és tánc. Ebédre pedig pizzát és palacsintát biztosított az OSE.
Magáról, a kormány által múlt év végén a kőbányai önkormányzatnak biztosított 2,1 milliárd forintnak a felhasználásáról továbbra sincs hivatalos hír, nincsenek konkrét részletek.

Forrás: Kontúr Egyesület