Aláírás gyűjtés a Hős utcából “kirajzó” drogosok miatt

Múlt héten már írtunk arról, hogy amióta a tavaly augusztusi tömeges drogmérgezéses botrány miatt többé-kevésbé rendszeres a rendőri jelenlét a Hős utcában, a dílerek és kuncsaftok a gettó helyett a környéken, a nyílt utcán, fényes nappal üzletelnek és drogoznak, ami joggal ijeszti meg például a pongráctelepi vagy éppen MÁV-telepi lakosokat. Utóbbi hónapokban már Kőbánya városközpontjáig terjed a nyílt utcai drogozás, ami így egyre több X. kerületi lakos köz- és biztonságérzetét érinti. Mivel a rendőrség a Hős utcai gettón kívül nem nagyon aktív, és a kőbányai önkormányzat is a rendőrségtől várna (eddig hiába) megoldást, környékbeli lakosok elindítottak egy aláírás gyűjtést, amivel a Főpolgármesteri Hivatalnak címzett, alább olvasható nyílt levélben megfogalmazott segítségkérést támogatják az egyre durvább helyzet kezelésére. Az alábbi tablóba válogatott fotók mellé minden újabb fényképet mellékelünk a levélhez, ami illusztrálja a Hős utca környékén kialakult jelenlegi állapotokat. Ilyen fotókat a pongractelep@gmail.com e-mail címre várunk még.

Aki pongráctelepi lakos aláírásával támogatná az alul olvasható levél tartalmát, Pongráctelepen a régi 1-es épületben működő Adu boltban írhat alá.

Egyébként északi irányba, Zuglóba is “terjeszkednek” a Hős utcai drogosok. Az Index tegnapi riportjában mutatja be a Kerepesi út túloldalán lévő Pillangó parki állapotokat, írva az ottani lakótelepi lakosok félelmeiről és aláírás gyűjtéséről.