Amikor már kínunkban nevetünk a tűrhetetlen utcai állapotokon

Az utóbbi hónapokban korábban elképzelhetetlen mértékben “elszaporodtak” az állandó rendőri jelenlét miatt a Hős utcai gettóból kiszoruló drogosok a környéken, sőt, sajnos Pongráctelepre is bejárnak drogozni, kéregetni, aludni. Az áldatlan állapotok megszüntetésével kapcsolatban egyelőre nem látszik semmilyen hatósági fellépés, vagy legalább szándék, ezért is zajlott június eleje óta egy lakossági aláírásgyűjtés főleg lakótelepünkön és a Pongrác út 17. alatti lakótelepen, amelyről itt írtunk.

A pongráctelepi és szélesebb környéki lakosokban hónapok óta nő a frusztráció és félelem, ami olykor a humorban talál levezetési lehetőséget, mint azt az alábbi, egyik lépcsőházi kapuba kirakott “közérdekű hirdetés” szövege is mutatja. A kijegyzetelt szöveg tartalma és stílusa az elmúlt években népszerű zombifilmek és fantasy témájú számítógépes (online) játékok világán alapul, a címben szereplő “witcher” valójában egy szerepjáték főszereplőjének a kitalált főneve, nagyjából boszorkánymesternek lehetne fordítani a kifejezés eredeti értelmében.

Witcher (szörnyvadász) kerestetik!

Az utóbbi időben nagyon elszaporodtak az élőholtak a környéken. Rengeteg kellemetlenséget okoznak mind a kereskedőknek, mind a Laposdűlő lakóinak. Hivatásos szörnyvadászra van szükség, hogy a fészküket kitakarítsa végre. Hordájuk a királyi egyenruhások erődje mellett van. A járőrök tehetlenek, csupán szagmintát képesek venni a zombiktól, de hagyják szabadon kószálni őket. Vigyázat, ezen ocsmány szörnyek vére és nyála fertőző, érzékeik halálát valamilyen boszorkányos főzet okozza. A pongráciak magas jutalmat ajánlanak annak, aki eltakarítja innen ezt a bűzös söpredéket. Tessék egy krumpli.