Megérkezett Kőbányára a Közlekedő Kisokos

Révész Máriusz Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos kezdeményezésére ezekben a hetekben országszerte 200 000 példányban kerül kiosztásra az általános iskolákban a Közlekedő Kisokos munkafüzet és tanári kézikönyv. A kerületben elsőként a Szervátiusz Jenő Általános Iskolában kezdték meg a kiadványok kiosztását, ezt követően minden X. kerületi általános iskola 4 és 5. osztályos tanulója kézhez kapja.

A gyermekeknek szóló füzet összefoglalja és gyakoroltatja a gyalogos, illetve a kerékpáros közlekedés alapvető szabályait. A technika és életvitel tantárgy keretében tanítandó közlekedési ismereteket a tanároknak évente átlagosan három tanóra alatt kell átvenni a gyerekekkel, többek között ehhez is felhasználható lesz a kiadvány, de természetesen előkerülhet délutáni foglalkozásokon, beépíthető a mindennapos testnevelésbe, vagy éppen az osztályfőnöki órákba.

A munkafüzet és a tanári kézikönyv hasznos eszköz arra, hogy a gyerekekből minél nagyobb számban tudatos közlekedő váljon – mondta a kiadvány társszerzője, Abelovszky Tamás, a BringaAkadémia programvezetője. Az eseményen részt vettek a X. kerület iskolarendőrei is, akik különböző prevenciós programokkal segítik a diákok közlekedésbiztonsági ismereteinek bővülését.

Forrás: Kőbánya.info