TeSzedd! Pongráctelepen március 23-án

Már hosszú évek óta megszokott tavaszi önkéntes esemény a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért, amelynek során a környezetükre igényes felnőttek és gyerekek a környezetükben szétszórt vagy éppen felhalmozódott háztartási szemetet gyűjtik össze, a szervező által (ingyen) biztosított védőkesztyűket és zsákokat használva; és a szervező gondoskodik a szeméttel megtöltött zsákok elszállításáról is.

Most először a Pongráctelepen is megpróbálunk szervezni egy helyi csapatot, mert bizony akad mit összeszedni lakótelepünkön is, bár nem vészes a helyzet, főleg, amikor a Kőkert Kft. munkatársai is szemetet szednek, mint ma reggel láttuk. Mindenesetre március 23-án, szombaton 13:00-15:00 óra közöttre jelöltünk meg egy nyílt találkozási pontot a Pongrác Közösségi Ház előtt. Ahhoz, hogy a szervező biztosítsa a védőkesztyűket, zsákokat és a zsákok elszállítását (a Csilla utca Pongrác úti végéből), most vasárnap estig legalább 10 főnek kell jelentkeznie a TeSzedd! honlapján: http://szelektalok.hu/teszedd/#jelentkezem

A regisztráció során lehet címre keresni a nyílt találkozási pontunkat. Reményeink szerint közösségi közterület ápolás egyben jó alkalom lesz, hogy a közösség iránt tenni szerető pongráctelepi lakosok összetalálkozzanak és beszélgessenek egyéb, a lakótelepi közönséget érintő témákban is. A szemétgyűjtéssel érintkezően mi is készülünk együtt gondolkozásra.