Takarítsuk ki a Csilla utcai garázsok mögötti részt!

A március 23-i, első pongráctelepi TeSzedd! megmozdulás során figyeltünk fel a Csilla utcai garázssor mögött “megbújó” autó szélvédőkre, gumiabroncsokra, raklapokra, ágybetétekre, melyeket a nagy méretük miatt nem lehetett elvitetni a háztartási szemétgyűjtésre korlátozódó TeSzedd! keretében. Azonban a bő egy héttel később a Pongrác Közösségi Házban megtartott városrészi fórumon D. Kovács Róbert kőbányai polgármester pozitívan állt hozzá a kérésünkhöz, és a Városüzemeltetési osztályt vezető Szász József helyszíni szemle alapján felajánlotta, hogy a (húsvét hétfőre esett) Föld Napja alkalmából most hétvégére szervezett kőbányai szemétgyűjtési önkéntes akció “farvizén” az önkormányzat teherautóval elszállíttatja hétfőn (április 29-én) mindazon hulladékot, amit a pongráctelepi lakosok kihordanak a Csilla utcai garázsok mögül az úttest széléig.

Ezért várjuk helybeli önkéntesek (legalább 3-4 ember) részvételét vasárnap délután a garázsok mögötti “helyzet rendezéséhez”. Találkozó 16:00 órakor a kutyafuttatónál. Készülni érdemes a méteres aljnövényzetre, valamint viszünk pár sittes zsákot, gumikesztyűket és munkáskesztyűt.

Hosszabb távon pedig remélhetőleg megvalósul valami az április 2-i városrészi fórumon elindult ötletelésből, hogy valamilyen módon le lehetne zárni, akadályozni a garázsok mögötti részek megközelítését.

A pongráctelepi vasárnapi helyi akciózáson kívül szombaton 9:00 órától Kőbánya több pontján lehet az önkormányzat szervezésében gyűjteni a szemetet, részletek az itt látható plakáton.