Július elsején, hétfőn kevés gyógyszertár lesz nyitva

Zárva lesz a gyógyszertárak többsége, valamint zárva tartanak a háziorvosi rendelők és szakrendelők is július 1-jén, hétfőn az egészségügyi dolgozók munkaszüneti napján, a Semmelweis-napon.

Az egészségügyi államtitkárság kezdeményezésére 2011. óta július 1. – Semmelweis Ignác születésének napja – munkaszüneti nap az egészségügyben dolgozók számára, így ezen a napon a munkaszüneti napoknak megfelelően működik a betegellátás. A 24 órás folyamatos ellátást nem biztosító, egészségügyi dolgozókat foglalkoztató szolgáltatók – háziorvosi rendelők, szakrendelők, gyógyszertárak – ezért zárva lesznek. Július 1-jén csak az ügyeletes gyógyszertárakban lehet hozzájutni gyógyszerekhez, ezen kívül csak néhány patika lehet nyitva, melyek vállalják a rendkívüli munkavégzést. Ilyenek például a bevásárlóközpontokban található gyógyszertárak.

Pongráctelep szerencsés helyzetben lesz, mivel a X. kerületben ügyeletet ellátó gyógyszertár az Elefánt Patika a Pongrác út végén, valamint a felnőtt orvosi ügyelet is ugyanitt lesz. Viszont a legközelebbi gyermekügyelet a Heim Pál Kórházban lesz.

Forrás: 10.kerület.ittlakunk.hu