Halálos vasúti gázolás a Csilla utcai töltésen

Augusztus 24-én, szombaton 17 óra után vonat gázolt embert a Csilla utcai vasúti töltésen, a Gyöngyike utca sarkánál. 17:15 körül értek ki a mentők, tűzoltók és rendőrök (utóbbiak több járművel), majd később egy kisteherautó is. A tűzoltók ugyan létrákkal vonultak fel, de tíz perc után le is jöttek, és elhajtottak a helyszínről. A mentősök bő félóra után jöttek le, szintén “üres kézzel”, ugyanakkor orvosi ügyeletes orvosok is érkeztek, akik feltehetően a gázolás után a Csilla utca vonalában várakozó vonatszerelvény utasait vizitálhatták. (A töltésen burjánzó sűrű növényzettől épp csak annyit lehetett látni, hogy egy piros, régebbinek tűnő személyszállító szerelvény, talán légkondi nélkül várakozott a 35 fokos tűző napon.)

FRISSÍTÉS: az Index azt írta a balesetről szóló cikkében, hogy a vonat 50 utasa átszállt egy mentesítő járatra, a tűzoltók segítségével. Ehhez vihettek magukkal létrákat a tűzoltók?

18:30-kor megérkezett a Budapesti Temetkezési Intézet sötét furgonja is, majd gyorsan lehozták az áldozatot a szokásos fekete hullazsákban, végül némi papírmunka után, összesen másfél óra elteltével mindenki elvonult. A rendőrségi helyszínelők is elvittek magukkal egy nagy, átlátszó zsákban valamilyen holmikat.

A töltésen “rendesen” vasúti pályakarbantartók szoktak mozogni, de ők főleg nyári éjszakákon dolgoznak, hogy ne tartsák fel a vasúti forgalmat. Ezenkívül még hajléktalanok is feljárhatnak a Csilla utca és Horog utca közötti vasútvonalak által közrezárt, háromszög alakú területre (ú.n. vasúti delta), ami elhelyezkedéséből adódóan afféle “senki földje”, mint azt a Google Maps alábbi műhold-felvételén láthatjuk.