Nagy Sportágválasztó szeptember 14-én, szombaton

Idén is lesz Nagy Sportágválasztó szeptember 13-14-én (péntek-szombat) a Merkapt Sportközpontban (Budapest, X. kerület, Maglódi út 12/a), 9:00 és 17:00 óra között. Pénteken iskolai csoportokat várnak, szombaton családokat.

A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a www.sportagvalaszto.hu weboldalon van lehetőség, ahol minden információt megtudhatnak az eseménnyel kapcsolatban!

A szervezők a legkisebbektől a legidősebbekig minden érdeklődőt szeretettel várnak. Hiszen a sportot sosem lehet elég korán kezdeni – és sosem késő újrakezdeni, esetleg belevágni egy egészségesebb életmód megvalósításába. A sportági helyszíneken szakképzett edzők segítségével lehetőség nyílik a kitelepülő sportágak kipróbálására, valamint bemutatók, nyílt edzések formájában a közönség az alapokon túl is beleláthat egy-egy mozgásforma világába. Ezen felül az eseményen a látogatók találkozhatnak, sőt együtt is sportolhatnak a megjelenő olimpikonokkal, élsportolókkal.

A Nagy Sportágválasztóval egyetemben megrendezésre kerül a Nagy Hangszerválasztó is, mely lehetőséget ad a gyermekeknek, hogy a több mint 100 sportág kipróbálása mellett betekintést nyerjenek a zene világába is. Labdaérzékük, küzdeni tudásuk, finom technikájuk vagy éppen kivételes gondolkodásuk megtalálása mellett muzikalitásukat, a hangszerek iránti érdeklődésüket is felkelthetik. A teljesség igénye nélkül találkozhatnak a sportágak közül például a birkózással, a jégkoronggal, a korfballal, a tamburelloval, a capoeiraval, vagy bármely küzdősporttal. A Zeneligetben megismerkedhetnek többek között a hegedűvel, a dobbal, a fuvolával vagy éppen a klarinéttal.

Forrás: Kőbánya.info