Nyílt nap a Zách utcai Trolibusz telephelyen

Nyílt nap a Zách utcai Kőbányai Garázsban szombaton 10 órától 16 óráig.

Tavaly júniusban járhattak legutóbb az ATÜI (Autóbusz és Trolibusz Üzemeltetési Igazgatóság) trolibusz telephelyén, mikor is nagy közönségsikerrel zajlott a Tömegközlekedési Járművezetők Országos Versenye a Zách utcában.

Idén is ellátogathatnak ide egy nyílt napra a trolik iránt érdeklődő gyermekek és felnőttek. A nyílt nap folyamán az érdeklődők bepillantást nyerhetnek abba a környezetbe, ahol a trolibuszok karbantartása, forgalmi előkészítése történik, közelebbről megismerhetik azokat a járműveket, amelyekkel nap, mint nap utaznak.

Fotó: BKV Zrt. Facebook oldala

A jelenleg is forgalomban közlekedő típusok (pl.: Solaris, Ikarus 435T) mellett bemutatásra kerülő nosztalgia járművek többek között a szovjet gyártású ZIU 5, ZIU 9, vagy a csuklós járművek megjelenését megelőző technológiát idéző Ikarus 60 – AMG pótkocsival. Megtekinthetők lesznek a háttérmunkát segítő üzemi járművek is: Ezüst nyíl – vontató, Matuka – vontató, vonalműszaki szerkocsi, vonalműszaki vontató, felsővezeték szerelő jármű.

A gyerekeket színezővel, papírmakett építéssel várják. A nagyobbak kipróbálhatják a troli áramszedő felhelyezését és lehúzását. Megtekinthető lesz a BKV múzeumbusza, és a terepasztal busz.

A rendezvény díjmentesen látogatható!

Forrás: Kőbánya.info