Megalakult Kőbánya új vezetése; az új képviselőnk elérhetőségei

November 7-én, csütörtökön tartotta alakuló ülését Kőbánya új képviselőtestülete, melyben (már jogerősen) 8 fideszes, 8 MSZP-DK-Momentum-Párbeszéd közösen indult képviselő és egy LMP-s képviselő foglalta el helyét, azaz az ellenzéki pártok egy fős többségbe kerültek a képviselőtestületben, miközben a polgármester maradt a 2010 óta kormánypárti D. Kovács Róbert Antal.

A megváltozott politikai erőviszonyok meglátszottak a pozíciók újraosztásában: az alakuló ülésen 4 alpolgármestert választottak meg, két-két kormánypártit és ellenzékit. Egyébként a választási szövetségben indult ellenzéki pártok két külön frakciót alakítottak a Fidesz-KDNP frakciója mellett: a Momentum-Párbeszéd és a DK-MSZP frakciót, utóbbinak tagja Papp Zoltán (DK), a Pongráctelepet is magában foglaló 1. sz. egyéni választókörzet (evk) képviselője.

Alpolgármesterek eskütétele: szemből balról: Radványi Gábor, Somlyódy Csaba, Mustó Géza Zoltán, Weeber Tibor, Az eskü szövegét D. Kovács Róbert Antal polgármester – bal szélen – mondja. (fotó: 10kerkult.hu)

Most már az önkormányzat hivatalos honlapján, a kőbánya.hu-n is láthatóak a képviselők alapadatai, fotójuk, elérhetőségük, sőt, vagyonnyilatkozatuk is. Papp Zoltán képviselői fogadóóráját minden hónap első hétfőjén tartja 14-16 óra között az 1102. Budapest, Állomás utca 17. szám alatti (DK) képviselői irodában, bizonyára a megadott 30 221 8242 telefonszámon lehet előzetesen időpontot is egyeztetni, e-mail cím: papp.kepviselo@gmail.com. Belenéztünk a vagyonnyilatkozatába is, semmi különös, társasházi lakás és két kocsi tulajdonosa (plusz adósság); és most már “hivatalos” infó, amit eddig csak “sejteni” lehetett, hogy Papp Zoltán házastársa az ugyancsak DK politikus Patay-Papp Judit Viviennek, aki 2014-ben a mi választókörzetünkben próbálkozott képviselőnek választatni magát, most október 13-án pedig a 8. sz. evk-ban kapott ki mindössze 4 szavazattal a fideszes jelölttől. Papp Zoltán nemcsak képviselő, hanem elnöke lett a Közjóléti Bizottságnak (melynek külső tagjának választották meg Gál Juditot, a 2010-2019 közötti, fideszes egyéni képviselőnket), valamint tagja lett a Közművelődési Bizottságnak is. Ez így már nagyjából kitesz egy főállású státuszt, ugyanis Kőbányán az egyéni képviselők tiszteletdíjának alapdíja mindössze 134 100 forint havonta, ehhez bizottsági pótlékok adódnak hozzá: az első bizottsági tagság után 81 950 forint havonta, majd csökkenő nagyságrendben kapnak pótlékot a további bizottsági tagságokért.

Forrás: 10kerkult.hu