Pár helyi érdekű részlet a novemberi Kőbányai Hírekben

Az alapvetően nyomtatásban terjesztett Kőbányai Híreket az adott hónap végére a Kőbánya.hu-ra is feltölti PDF formátumban az ingyenes havilapot kiadó kerületi önkormányzat. A 2019. novemberi számban két cikkre hívjuk fel a figyelmet, pongráctelepi vonatkozásaik miatt.

A kőbányai önkormányzat által 2011 óta megrendezett “Tiszta udvar, rendes ház” pályázatra rendszeresen jelentkeznek pongráctelepi társasházak, és rendszeresen nyernek is a házfalra kirakható táblát, valamint oklevelet és virágmagokat, virághagymákat. Az idei októberi átadó ünnepségről beszámoló cikk egy pongráctelepi fotóval illusztrálta a legszebb kőbányai kerteket, a fénykép hátterében felismerhető orvosi rendelő alapján a Csilla utca 3. és 4. társasházak közötti területet (régi 19. és 18. épület), melynek látható szépsége (főleg) a Csilla utca 3. lakóinak keze munkáját dicséri.

Ezenkívül személyes bemutatkozást olvashatunk a 2019. október 13-i önkormányzati választásokon felállt új képviselőtestület tagjaitól. Mivel a Pongráctelepet is magában foglaló 1. sz. egyéni választókörzetben új képviselő van októbertől, alább kimásoltuk Papp Zoltán (Demokratikus Koalíció) képviselő bemutatkozását.

Érettségi után a Matávnál (akkor Magyar Posta) helyezkedtem el. 2003-ban, munka mellett az ELTE TFK művelődésszervező szakán diplomáztam. 51 éves vagyok, Kőbánya 40 éve az otthonom. Évek óta foglalkoztat komolyabban a közélet, és úgy éreztem, eljött az ideje, hogy tevőlegesen is részt vegyek a helyi ügyek intézésében. Vallom, hog y az önkormányzat (és általában a politika) elsőrendű célja az emberek boldogulásának elősegítése. E szellemben kívánom végezni a munkámat. Kiemelten fontosnak tartom a választókkal való kapcsolattartást, ezért telefonon, e-mailen és személyesen is megtalálható vagyok. Rendszeresen be fogok számolni az elvégzett munkáról és az eredményekről is.

Fogadóóra: Minden hónap első hétfőjén 14–16 óra között az Állomás utca 17. szám alatti képviselői irodában. Elérhetőség: 06 30 221 8242, papp.kepviselo@gmail.com