Kőbányai helytörténeti vetélkedő

SZERETEM KŐBÁNYÁT címmel ismeretbővítő, játékos helytörténeti vetélkedőt szervez a Kőbányai Idősügyi Tanács és a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ.

A vetélkedő célja: Kőbánya aranykorának és az 1838-ban alapított Miesbach-Drasche tégla- és porcelángyár történetének élményszerű feldolgozása a Kőbányán élő, és a városrészhez kötődő időskorúak bevonásával.

A helytörténeti vetélkedő fővédnöke: D. Kovács Róbert Antal, Kőbánya polgármestere.

A résztvevők köre: kőbányai klubok, körök, civil szervezetek, lakóközösségek csapatai. A csapat maximális létszáma 4 fő nyugdíjas lehet.

Jelentkezési lap letölthető a Kőrösi Kulturális Központ honlapjáról, vagy elvihető az információs pultról (1105 Budapest, Szent László tér 7–14., telefon: +36 1 260 9959). A kitöltött jelentkezési lapokat a helytorteneti@korosi.org e-mail címre várjuk, vagy leadhatók a Kőrösi Kulturális Központ információs pultjánál!

Jelentkezési határidő: 2020. április 17.
A verseny időpontja: 2020. május 6., szerda 10 óra
Helyszín: Kőbányai Helytörténeti Gyűjtemény (Füzér utca 32.)

Kérjük, hogy a rendezvénnyel kapcsolatos, esetlegesen felmerülő kérdéseikkel a Kőbányai Helytörténeti Gyűjtemény munkatársaihoz forduljanak! (telefon: +36 70 331 9909, e-mail: helytorteneti@korosi.org).

Forrás: Kőbánya.hu