Mi legyen a kisállatoddal, ha kórházba kerülsz? Gondoskodj már előre róla

Mi lesz a kisállatoddal, ha karanténba vagy kórházba kerülsz? Alább több kutyás oldal jó tanácsait foglaljuk most össze:

  • Még nem késő, ellenőriztesd a chipet, legyen benne jó telefonszám. Sőt, megadhatsz egy alternatív telefonszámot is, ha a tied nem volna elérhető.
  • Készítsd össze egy biztos, könnyen észrevehető helyre az állatka holmiját – oltási könyv, ha vannak gyógyszerei, akkor azokat is, használati utasítással együtt, a hordozóját, valamennyi kaját – ha el kell mennie otthonról, ezek egyből legyenek kéznél.
  • Létezik egyébként is olyan matrica, amit a bejárati ajtóra szokás felragasztani, hány és milyen állat van a lakásban – most ennek különösen jó hasznát veszed. De egy sima cédula is jó lesz.
  • Egyeztess ismerősökkel – akár a kutyafuttatóból, máshol lakó rokonokkal, jóbarátokkal, legyen legalább két ember, akihez segítségért fordulhatsz, jó esetben befogadja a kedvencedet.
  • Ha tudod, hogy az idős szomszéd nem boldogul ezekkel a feladatokkal, ha nincs közelben élő rokona, segíts neki, még akkor is ha nem kéri.
  • Ha tudomásodra jut, hogy valahol, valakinél egyedül, ellátatlanul maradtak otthon a házi kedvencek, jelezd. Elsősorban a helyi önkormányzatnak, ha nem érhetők utol, a rendőrségnek. A helyi állatvédők is tudnak segíteni, de ők egyedül nem léphetnek idegen ingatlanba.

Kerületünkben az önkormányzattal együttműködő Kőbányai Állatvédelmi Járőrszolgálat segítségét is hívhatjuk, ha nincs kire bízni az otthon maradt kutyát, macskát: a kobanya@segitoangyalok.hu e-mail címen, vagy a +36 70 539 3220 -as telefonszámon!

Forrás: 10.kerület.ittlakunk.hu