Július 1-én zárva lesznek a patikák és rendelők

Zárva lesz a gyógyszertárak többsége, valamint zárva tartanak a háziorvosi rendelők és szakrendelők is július 1-jén, hétfőn az egészségügyi dolgozók munkaszüneti napján, a Semmelweis-napon.  Az egészségügyi államtitkárság kezdeményezésére 2011. óta július 1. – Semmelweis Ignác születésének napja – munkaszüneti nap az egészségügyben dolgozók számára, így ezen a napon a munkaszüneti napoknak megfelelően működik a betegellátás. A 24 órás folyamatos ellátást nem biztosító, egészségügyi dolgozókat foglalkoztató szolgáltatók – háziorvosi rendelők, szakrendelők, gyógyszertárak – ezért zárva lesznek. 

Július 1-jén, szerdán csak az ügyeletes gyógyszertárakban lehet hozzájutni gyógyszerekhez, ezen kívül csak néhány patika lehet nyitva, melyek vállalják a rendkívüli munkavégzést. 

A X. kerületben ügyeletet ellátó gyógyszertár az Elefánt Patika a Pongrác úton, de az Árkádban található gyógyszertár is valószínűleg nyitva lesz. A gyermekügyelet a Heim Pál Kórházban lesz, a felnőtt orvosi ügyelet pedig a Pongrác út 19-ben.

Forrás: 10.kerület.ittlakunk.hu