Helyismereti túra Kőbányán

Sportolj Kőbányán! címmel ügyességi helyismereti túrát szervez az önkormányzat a Kőbányai Bringás Egyesülettel közösen, melynek célja a kerület közparkjainak, nevezettességeinek, hírességeinek megismertetése, bemutatása.

A túrát gyalogosan, biciklivel és egyéb sporteszközzel is lehet teljesíteni. A program találkozóhelye az Óhegy park (Dér utca – Kőér utca sarok) szeptember 26-án, szombaton reggel 8:30-tól.

Rajt: Gyalogos teljesítés esetén 09:00-10:00 óra között. Kerékpár vagy egyéb sporteszköz esetén 09:00-12:00 óra között. Nevezési díj nincs, de elő- vagy helyszíni regisztráció kötelező! Nevezés e-mailben: nevezes@kobanyaibringas.com.

Nevezési határidő online: 2020. szeptember 25. péntek 18:00 óra. Nevezés a helyszínen: gyalogos teljesítés esetén 8:30 és 10:00 óra, kerékpár és egyéb sporteszköz használata esetében 8:30 és 12:00 óra között. Összes táv/szint: az ajánlott útvonalon haladva 17 km / 150 méter. Szintidő gyalog: 6 óra Szintidő kerékpárral vagy egyéb sporteszközzel: 3 óra.

Minden induló emléklapot kap. A szeptember 15-éig előnevezők garantált oklevél és érem díjazásban is részesülnek.

A túra teljesíthető önállóan vagy csoportban, gyalog, futva kerékpárral vagy egyéb sporteszközzel (roller, gördeszka, görkorcsolya, stb.).

Feladat: a kerület több nagy közparkját érintve, az adott helyszíneken különböző, Kőbányához köthető feladványok végrehajtása 5 témakörben (csillagászat, zeneművészet, mezőgazdaság, közigazgatás, sport). A rajtközpontban ügyességi pálya és játékos vetélkedő várja az érdeklődőket – írja az önkormányzat.

Forrás: 10.kerület.ittlakunk.hu