Elkészült a Maglódi úti új szakrendelő, ahova 2021-ben átköltözik az Egészségház

Most novemberben zajlik a műszaki átadása a Bajcsy Kórház mellett felépített új szakrendelő épületnek, ahova valamikor 2021 első felében fog átköltözni a Kőbányai útról az Egészségház. Szép és modernebb is lesz az elavult, leromlott állagú Egészségháznál, de jóval messzebb is lesz a pongráctelepi és környékbeli lakosoknak. Szóbeli tájékoztatás szerint Laposdűlő egyéni képviselője, Papp Zoltán próbál odahatni, hogy a BKK a jövőben lehetőleg egész nap járassa a 37-es villamost, amely jelenleg csak a reggeli és délutáni csúcsidőben megy végig az Új köztemetőig; de az új szakrendelő megnyitása után vélhetően jóval nagyobb igény lenne napközben is a szakrendelő 37-es villamossal való megközelítésére. (A 95 busz is érinti a Bajcsy Kórházat, de ugye csúcsidőben a busz erősen belassul a Pongrác úti dugókban.)

Az új tömb a Maglódi út felől.

Az ötszintes, közel 6000 négyzetméteres új szakrendelőt és egészségházat állami forrásból, az Egészséges Budapest Program (EBP) keretében építették fel közel 3,9 milliárd forintból. Az új épület a Bajcsy Kórház területén a C épület és a mosoda között, egy földszinttel, három emelettel és egy pinceszinttel jött létre. Utóbbiban egy mélygarázs épült ki, mely 50 parkolóhelyet biztosít.

A projekt 2018 októberében startolt el, és 2019 őszén érte el a szerkezetkész állapotot. A Bajcsy Kórház Délkelet-Pest (X. és a XVII. kerület) egészségügyi ellátásának fontos pillére, emellett a főváros agglomerációjában Monor és Gyömrő lakosait is ellátja. Évente kétmillió beteg fordul meg az intézményben, mely négy szakrendelőt is üzemeltet.

Bővebb fotógaléria a Magyar Építők cikkében található, mi is onnan válogattuk a fényképeket.

Forrás: Magyar Építők