Önkéntes szemétszedés a 37-es villamos vonalán

Pongráctelepi lakótársunk figyelt fel a 37-es villamos vasúti felüljárója utáni kanyarulatban egy szemetet szedő fiatalemberre. Kíváncsiságból rákérdezett, és milyen jól tette, mert az alábbi, tiszteletre méltó, sőt, példamutató sztorit osztotta meg velünk, mi pedig a lakótelepi olvasóinkkal.

Balázs november 30-án és december 1-én (hétfőn és kedden) munkahelye által támogatott, “önkéntes munkanap” keretében gyűjtötte zsákokba az eldobált szemetet a villamospálya mentén, azért, mert a 37-es villamossal jár munkahelyére, és folyamatosan zavarta a bántóan szemetes környezet. Elmondta azt is, az összegyűjtött szemét elszállításához segítséget szeretett volna kérni a kerületi önkormányzattól, de levelére nem kapott választ. Ez utóbbival kapcsolatban most mi is küldünk írásbeli érdeklődést az önkormányzatnak, hogy van-e lehetőség ilyen típusú alkalmi együttműködésre.

(Egyébként volt már ilyenre pozitív, ráadásul pongráctelepi példa, 2019-ben, amikor helybeli önkéntesek kihordták a rengeteg illegálisan felhalmozott hulladékot a Csilla utcai garázsok mögül. Akkor a polgármesteri hivatal Városüzemeltetési osztályának vezetője, Szász József szervezte meg a nagyméretű, illetve bezsákolt hulladékok teherautós elszállítását. Majd most, december 2-án jelent meg a sajnálatos gyászhír a Kőbánya.hu-n, hogy Szász József osztályvezető tragikus hirtelenséggel jött betegségben 2020. november 25-én elhunyt.)

Balázs önkéntes munkáját a pongráctelepi lakók nevében is nagyon köszönjük, és mindenkit arra kérünk, segítsenek a későbbiekben tisztán tartani a vágányok környékét – akár későbbi, szervezett önkéntes munkával is! (Pédául egy járványhelyzet utáni TeSzedd! kampány keretében…)

Végül, sajnos nem ismerjük Balázs elérhetőségét, pedig szeretnénk érdeklődni tőle, hogy a munkáltatója által biztosított “önkéntes munkanap” csak egyedi (ez esetben még becsülendőbb) szokás, vagy esetleg van valamilyen kevéssé ismert jogszabály, ami pl. adókedvezménnyel bátorítja ilyesmire a munkáltatókat? Aki tud ilyenről, kérjük, írja meg nekünk a pongractelep@gmail.com címre!