Talán 2021-ben befejeződik a Hős utcai gettó kiürítése

A Magyar Hang című hetilap 2021. évi első számában Tompos Ádám egész oldalas riportban mutatja be az aktuális helyzetet a Hős utcai gettóban. Igen, még mindig laknak ott emberek, jóllehet a 2017. nyári drogos katasztrófa miatt azon év végén az állam által a kőbányai önkormányzatnak a “rendbetételre” megajánlott 2,1 milliárd Ft felhasználásának eredeti határideje már 2019 végén lejárt, majd ezt meghosszabbították 2020 végéig. Nyilván tavaly a koronavírus járványhelyzet mindent belassított, így a Hős utcai magántulajdonú lakások felvásárlását is (az önkormányzati bérlőket remélhetőleg már mind elköltöztették).

A Magyar Hang riportja említést tesz arról, hogy a kőbányai önkormányzat újabb hosszabbítást kapott 2021 közepéig a 2,1 milliárd Ft maradékának felhasználására. A még ott lakó lakástulajdonosok attól szenvednek, hogy a 2020-ban már kiürített lakások kiszerelt nyílászáróit már nem falazta be a Kőbányai Vagyonkezelő Zrt., így az ilyen “huzatos” ingatlanokkal szomszédos lakásokat már nem lehet rendesen befűteni. Ezenkívül még mindig idejárnak szert használni a drogosok az ilyen, be nem falazott, üres lakásokba, legalábbis erre utalnak az otthagyott nejlonzacskók. Érdekes, a riport nem tesz említést arról, hogy még mindig folyna a Hős utcai lakásokban drogok (herbálszerű anyagok) gyártása, talán már mind elköltöztek az ezzel foglalkozó családok.

Remélhetőleg 2021-ben végre sikerül mindenkit elköltöztetni (cserelakást felajánlani) – ezt az is valószínűsítheti, hogy a járványhelyzet miatt egy évvel, 2021. augusztusra halasztott Eucharisztikus Világkongresszus majd az ezt közvetlenül követő Vadászati Világkiállítás renoméját ronthatná, ha a Hungexpo magaslati kilátóhelyeiről még mindig rá lehetne látni a gettóra… A riport teljes terjedelmében az újságban olvasható, illetve alább kifotóztuk.

Forrás: Magyar Hang