Éjszakánként járó motorral álló mozdony a Salgótarjáni utca – Pongrác út sarkánál

A “Pongráctelep” Facebook-csoportban tegnap késő este panaszkodott több lakó a Salgótarjáni utca 63. társasházból (régi 1. épület), hogy éjszakánként rendszeresen járó motorral áll egy helyben egy mozdony a Kőbánya-alsó teherpályaudvaron, a Pongrác úthoz legközelebbi vágányon, pont a Salgótarjáni utca Pongrác úti torkolatával szemközt. Az érintett társasház északi vége van a legközelebb a pongráctelepi társasházak közül Kőbánya-alsó vágányaihoz. A Pongrác út mentén ugyan régi betonfal van, de a lakótársak szerint szigetelt, becsukott ablaknál, leengedett redőnynél is zavaró az órákon át folyamatosan járó motor hangja.

A napok óta éjjel egy helyben motort járató mozdony helye a Google Earth madártávlati térképén.

Ilyen esetekben jó tudni, hogy már a teherszerelvények, vagy akárcsak szóló mozdonyok is nyomon követhetők az interneten, Magyarországon a https://iemig.mav-trakcio.hu/ linken elérhető térképen. Tegnap 23:30-kor a térképen lakótelepünk környékére nagyítva valóban látható volt egy álló mozdony, pont a 37-es villamos felüljárójának déli oldalánál, a Pongrác úthoz legközelebbi vágányon. A térképen ha az egér kurzorral a mozdonyra megyünk, akkor egy bizonyos UIC kódot írt ki a térkép: 50 55 8005 104-1. (Ezen mozdony mellett, kilógva Kőbánya-alsó területéről, látszott egy másik mozdony is, amihez a térkép közvetlenül feltüntetett valamilyen azonosítószámot (22920), valamint, kurzorral ráállva ennek is kiírta az UIC kódját: 92 55 0418 122.)

Rákattintva kinagyítható!

Ezen azonosítószámok ismeretében már próbálkoznak az éjszakai zaj által zavartatott lakótársak panaszt tenni a MÁV-nál. Későbbi eredményekről majd beszámolunk.

Egyébként a menetrend szerint közlekedő személyvonatok mozgása külön térképen követhető élőben: http://vonatinfo.mav-start.hu/