Nyári táborok a Pongrác Közösségi Ház szervezésében

A Pongrác Közösségi Ház koronavírus járványhelyzet utáni (közbeni?) újranyitásának talán legsikeresebb része a napközis nyári táborok szervezése. Eddig kerékpáros és taekwon-do (egy-egy hetes) tábort tartottak meg pongrácelepi gyerekeknek, teljes létszámmal, sok-sok élménnyel.

A Taekwon-do edző tábort a Hungária körúti Bem-lakótelep volt óvodájának épületében működő Sasok Sportegyesület tartotta. A résztvevő gyermekek a napközis tábor során megismerkedtek a nemzetközi és magyar Taekwon-do (koreai küzdősport) történetével, Taekwon-do mozgás anyagával, különféle alaptechnikákkal. A délelőtti és a délutáni edzések mellett rengeteg játékos vetélkedő színesítette a programot.

Fotó: Pongrác Közösségi Ház Facebook oldala

A napközis kerékpártábor idén is a X. kerületi Rendőrkapitányság és a Polgárőrség szakemberei vezetésével valósult meg. Az egy hét alatt a gyermekek játékos formában megismerkedhettek a KRESZ szabályaival, a kerékpár kötelező felszereléseivel. A délutáni pihenők alatt pedig oktató filmeket tekintettek meg a biztonságos internethasználat témakörében. Megmutathatták kerékpáros tudásukat ügyességi vetélkedő és gyorsulási verseny keretében. Lehetőség volt az Országos Rendőr-főkapitányságon is látogatást tenni, ahol számos program várta a gyermekeket.

Fotó: Pongrác Közösségi Ház Facebook oldala

Forrás: Pongrác Közösségi Ház Facebook oldala