Lapszemle 2021. szeptember

A X. kerületi önkormányzat hivatalos havi lapjának, a Kőbányai hírek 2021. szeptember havi számából hívjuk fel olvasóink figyelmét a közvetve vagy közvetlenül Pongráctelepet és lakóit érintő cikkekre. Az újság teljes terjedelmében, PDF-ben olvasható és letölthető a Kőbánya.hu ezen oldaláról.

Kiadó önkormányzati lakások Pongráctelepen. Az újság 2. oldalán olvasható tájékoztató szerint a kőbányai önkormányzat képviselőtestületének Közjóléti Bizottsága a lakásokról és a nem lakás céljára szolgáló helyiségekről szóló 32/2012. (IX. 24.) önkormányzati rendelet alapján összesen 10 db üresen álló önkormányzati lakást kívánja helyreállítási kötelezettséggel bérbe adni. Ezek közül most négy lakás volt pongráctelepi, a Salgótarjáni utca 53., 61. és 63. társasházakban, az önkormányzat becslése szerint 6,4 – 7,8 millió forint (bruttó) felújítási költséggel. További részletek külön cikkünkben olvashatók ezen az oldalon.

Szintén a második oldalon olvashatunk a kőbányai önkormányzat által szervezett nyári táborokról, gyermekprogramokról. A cikkben megemlítik a Pongrác Közösségi Ház által szervezett négy napközis tábort, kerékpáros és kalandtábort. Ezekről részben mi is hírt adtunk ezen júliusi cikkünkben.

D. Kovács Róbert Antal kőbányai polgármester 3. oldalon olvasható levelében egy sor befejezett vagy folyamatban lévő önkormányzati intézmény felújítás között említi a Pongrác Idősek Klubját, hogy az év elején befejezett felújítás után öröm látni a kívül-belül megújult intézmény “belakását”. A felújítás befejezéséről már a 2020. novemberi Kőbányai Hírek számolt be, amit mi is szemléztünk, valamint nemrég sikerült fotósorozatot készítenünk a szép új belső terekről, amit október folyamán adunk majd közre. (Frissítés: itt nézegethetők a fotóink és olvashatóak az elérhető szolgáltatások.)

Gyász: szeptember közepén elhunyt Póka Egon zenész, iskolaalapító. A Hobo Blues Band, a P. Mobil, majd a Póka Egon Experience basszusgitárosa, zeneszerzője 68 évesen hunyt el. Mivel nem csak kőbányai szinten jelentős művész távozott, de a Pongrác út 17. szám alatti “másik” Pongráctelepen nőtt fel, mi is külön cikkben emlékeztünk meg róla, a Kőbányai Hírek 11. oldalán olvasható cikket pedig alább kifotóztuk ide.

Forrás: Kőbányai Hírek, 2021. szeptember