Ötletpályázat a Népliget felújítására

A Fővárosi Önkormányzat február 23-i ülésén döntött arról, hogy tíz helyszínen zöldfejlesztéseket indítanak Budapesten. Kettő közülük Kőbánya része: a Terebesi úti erdő és a Népliget.

A döntés szerint kivitelezésre kész terveket készítenek a Terebesi erdőre a jelenleg is zajló ötletpályázat eredményei alapján. A Fővárosi Önkormányzat egyik legnagyobb egybefüggő ingatlanegyüttese a Fehérdűlő, melynek része a Terebesi erdő. A parkerdő megújítására Berlin Fővárosának Peter Joseph Lenné Díja keretében került kiírásra nemzetközi táj- és szabadtérépítészeti tervpályázat. Ennek eredménye alapján készülnek majd az engedélyezési és kiviteli tervek. Itt a már most is meglévő értékes növényállomány megóvásával és megújításával a Csepeli Közparkhoz hasonló méretű és jelentőségű parkerdőt tudnak kialakítani, de az ott szükséges pénznek a töredékéből.

Emellett arról is döntöttek, hogy tájépítészeti ötletpályázatot írnak ki a Népliget felújítására – osztotta meg a hírt Karácsony Gergely főpolgármester kabinetfőnöke, Balogh Samu a Facebookon.

Forrás: 10.kerület.ittlakunk.hu