D. Kovács Róbert: “Felszámoltuk kerületünk hírhedt szégyenfoltját!”

A kőbányai önkormányzat annak érdekében, hogy elősegítse a Terrorelhárítási Központ (TEK) új műveleti komplexumának megvalósítását részben eladta, részben ingyen átadta a Magyar Államnak a Hős utcai szegregátum 317 ingatlanából önkormányzati tulajdonba került 254 lakást.

A 166 eredetileg is önkormányzati tulajdonban lévő lakásért valamivel több, mint 1 milliárd forintot kap a kőbányai önkormányzat, míg az állami támogatásból korábban megvásárolt 88 ingatlant ingyen adta át a kerület.

“Ég veled, Hős utca! Évtizedes munka végére értünk, összetett tervezéssel, lépésről lépésre haladtunk és ma már kimondhatjuk: megígértük és megtettük. Felszámoltuk kerületünk hírhedt szégyenfoltját! Tehettük mindezt a kormány támogatásával és anyagi segítségével. A Hős utca története hosszú és bár nem így indult, az utóbbi évtizedekben Budapest egyik leghírhedtebb szergyártó- és kereskedő központjává vált. Elborzasztó képek jellemezték a házak környékét, szeméthegyek, életveszélyes tudatmódosító szerektől vergődő emberek. Az önkormányzati bérlemények kiürítése után a néhány magántulajdonban lévő lakással együtt vásárolta meg a kormány a Hős utca 15. szám alatti két lakóépületet és telket önkormányzatunktól. Az ingatlan immár a Magyar Állam tulajdona” – írja D. Kovács Róbert polgármester a Facebookon.

Forrás: 10.kerület.ittlakunk.hu